Снимка: архив Reuters
fallback

Свързаният с Ал Каида Фронт "Ан Нусра" потвърди, че държи като заложнички две италианки, работили за  неправителствена организация, предаде ДПА, цитирана от БТА.

По-рано днес се появи информация за публикувано в Youtube видео, в което двете млади жени молят правителството да съдейства за тяхното освобождаване. Италианските тайни служби потвърдиха, че записът не е фалшификат и заявиха, че преговорите са в много деликатен етап, като помолиха да бъдат оставени да работят на спокойствие.

Oще по темата
"Вярно е, държим двете италианки, защото страната им подкрепя ударите срещу нас в Сирия", заяви Абу Фадел, член на  организацията, която действа Сирия и Ливан. Ванеса Марзуло и Грета Рамели са изчезнали през юли в сирийския град Алепо.

Новината за отвличането им потресе Италия, но информацията, че те са в ръцете на "Ан Нусра", а не на далеч по-бруталната  Ислямска държава, ще е облекчение за семействата им, отбелязва ДПА.

Рами Абдел Рахман от Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) също потвърди, че двете италианки са в ръцете на Фронта "Ан Нусра".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 9 години

По Европа толкоз много има от ислямската държава ислямисти и ислямистки,че само на някои да им се обявят сметките за превод и оттатък ще се обявят за насиристи и едва преповдигащи се с кисти немощни членове,беспарични неможещи да си платят ежедневните разноски,стоещи по ъглите просещи помощи от НПО,друг нема кой да им даде,а и защо да им дава,да не би да са копали на някой та да си заработят парите,тия си мислят че ще ги правят мафиоти просто ей така,на ти че сте много ербати,номера разни.

16

Анонимен

преди 9 години

Кка изведнъж тези станаха терористи? Досега ги наричаха бунтовници.

15

345

преди 9 години

До Анонимен 14 пожелавам същото на теб и всички жени в семейството ти , да изпиташ това , което им пожелаваш на отвлечените.

fallback