Снимка: БТА
fallback

Сонарно изображение показва голям тъмен обект под повърхността на Яванско море, за който се предполага, че е корпусът на изчезналия самолет на "ЕърЕйша", предаде Ройтерс.

Oще по темата
Служител от индонезийските спасителни служби каза, че обектът е на дълбочина от 30 до 50 метра. Той допълни, че ако това наистина е корпусът, намирането на телата ще бъде извършено бързо.

Индонезийски спасители извадиха днес от морето още четири тела , но издирването на още жертви от катастрофиралия самолет на "ЕърЕйша" е затруднено от лошото време, предадоха ДПА и АП.

Едно от намерените тела е на жена, облечена в дрехи на стюардеса, каза ръководителят на операцията Бамбанг Соелистьо. Последното намерено тяло пък е било със спасителна жилетка. Това означава, че хората на борда са имали поне малко време, преди самолетът да падне в морето, или пък след като е паднал, но преди да потъне. 

Бройката на извадените тела е общо седем, след като вчера бяха открити останки от самолета на сто морски мили югозападно от град Пангкалан Бун на остров Борнео.

Всичките тела са с дрехите върху тях, което предполага, че самолетът "Еърбъс 320-200" е бил цял, когато се е врязал в морето и се е разпаднал при стълкновението с водата, а не във въздуха. Това е показател за рязка аеродинамична загуба на скорост, вероятно довела до падането му.

Тази хипотеза се подкрепя и от факта, че отломките не са разпръснати на широк периметър, а на малко пространство върху водата, заяви Нийл Хансфорд - бивш пилот и шеф на консултантска фирма за стратегически авиационни проблеми.

Индонезийският президент Джоко Видодо каза, че изваждането на телата е приоритетна задача. Властите в Сурабая, откъдето самолетът излетя, вече се подготвят за докарването и идентифицирането на намерените тела.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Тъмния субект е на Обама левия теcтис.

13

Ейшата

преди 9 години

Тъмния обект, по-точно субект, не е в Ейша, а е в България.

12

Ganjo

преди 9 години

Do politologaAzbukata ne e bulgarska,a slavianska i bulgarite niamame nishto obshto sas Slavianskata pismenost.Samo sme e prieli.Stiga sme se pravili na veliki i drevni.Istorijata ni e 99% lazi i izmislici.

fallback