Снимка: архив, Reuters
fallback

Руското правителство заяви днес, че е обещало 6 милиарда рубли, за да подпомогне износителите на оръжие да обслужват дълговете си към местни банки. Това е нова проява на държавна подкрепа за компаниите, засегнати от финансовата криза във федерацията, информира Ройтерс.

Правителството предприе стъпки в подкрепа на държавните компании и банки, както и за да стабилизира рублата, но анализаторите са песимистично настроени за изгледите пред икономиката и валутата на Русия.

Федерацията бе засегната от спада на цената на петрола, който е основната й експортна стока, а също и от санкциите на Запада поради ролята й в кризата в Украйна.

Конгресът на САЩ прие законопроект, за да окаже по-голям натиск върху президента Владимир Путин, като одобри нови санкции върху оръжейни компании и инвеститори във високотехнологични петролни проекти.

В законодателния акт се предвижда и военна помощ за украинското правителство. Президентът Обама все още не е заявил как ще реагира на този законопроект, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Шоп

преди 9 години

До НФБще изнасят за Франция гъби черен дроб и филе------------- Ще изнасят ако има кой да им ги купи. Ще има кой да им ги купи, ако ги произведат евтино. Пътят е един - Путин ще ги направи като китайците, евтина работна ръка на Запада.

147

до 257

преди 9 години

Напротив! Народът не иска Борисов. 5/6 или 84% от българските избиратели не гласуваха за Борисов. За Борисов гласува константният му *** електорат от 1/6 или има-няма 15% от българските избиратели.

146

БИЗНЕС ОФЕРТА:

преди 9 години

ДАВАМ 10-Э. ЗА ТОПЧЕ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ С ОБРАЗА НА ЛЮБИМИЯ ПУТИН!

fallback