Снимка: БТА
fallback

Общ преглед
Деветима са българите, които са в списък на пасажерите на горящия ферибот "Норман Атлантик", съобщават от пресцентъра на МВнР за БТА. Списъкът е получен от гръцкото външно министерство.
Oще по темата
На този етап не се знае дали тези пътници са се качили на ферибота и ако са се качили, дали са евакуирани.

Посолствата ни в Атина и Рим и генералното ни консулство в Солун са в постоянна връзка с компетентните власти, които участват в спасителната операция.

Пожарът възникна рано сутринта днес в един от гаражите на ферибот "Норман Атлантик", плаващ по редовната линия Патра - Игуменица - Анкона.

Спасителната операция се провежда в открито море под координацията на Единния център за издирвания и спасявания с участието на четири кораба на бреговата охрана, 5 хеликоптера на военновъздушните и военноморските сили, самолет С-130, два транспортни кораба и намиращите се в близост пътнически кораби "Духът на Пирея" (Spirit of Piraeus) и "Европа круз" ("Cruise Europе)".

От италианска страна са изпратени два хеликоптера, самолет и два кораба на бреговата охрана.

Операцията се затруднява от изключително тежките климатични условия и силното вълнение достигащо до 7-8 бала. Поради тази причина не се използват намиращите се на борда спасителни лодки.

Прехвърлянето на пътници се извършва чрез осъществен въздушен мост между "Норман Атлантик" и намиращия се в непосредствена близост "Духът на Перия", както и с хеликоптери.

*Информацията е обновена към 18.52 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

„Дружеството за спас

преди 9 години

Делото за помощ на давещите се е дело на самите давещи се благодаретер на Иля Илф и Евгений Петров

18

Анонимен

преди 9 години

tezi darjavi samo po 2 helikoptera li sa imali, mnogo sa tapi, ne cenqt choveshkiq jivot

17

madamkrasi

преди 9 години

Преди малко казаха по гр.телевизии,че има шофьори на тирове, които липсват.Надявм се да не са нашите. Повечето са били шофьори сьс семействата си. Още има 300 човека на кораба. Дьрпат го кьм Албания.

fallback