Снимка: Reuters, архив
fallback

Киргизстан влиза в Евразийския икономически съюз "при много добри условия". Това заяви днес президентът на страната Алмазбек Атамбаев на пресконференция, посветена на резултатите от 2014 г., предаде ТАСС.

Oще по темата

Президентът каза, че за укрепването на границата си Киргизстан получава 300 милиона долара. Създава се и киргизстанско-руски фонд за развитие с капитал от 1 милиард долара. Като има такива ресурси, правителството трябва да създаде работни места, да насочи всичките си усилия за развитие на икономиката, подчерта Атамбаев.

Той припомни, че Световната банка е извадила Киргизстан от списъка на бедните страни и я е включила в категорията "страни със средни доходи на населението". Мисля, че през 2014 г. успяхме да направим много. Имаме ясна представа как ще се развиваме, знаехме и знаем накъде вървим и знаехме какво да правим, заяви той.

Киргизстан подписа договора за присъединяване към Евразийския икономически съюз на 23 декември. Страната ще стане пълноправен член на организацията преди 9 май 2015 г.

Сега Евразийският съюз се състои от Русия, Беларус и Казахстан. От 2 януари негов член става и Армения.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 9 години

ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА С КОЛКО ЕНЕРГИЙНИ РЕСУРСИ РАЗПОЛАГАТ СТРАНИТЕ ОТ ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ,ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ ОБХВАЩА ТОЗИ СЪЮЗ,ДАВАТ ЛИ СИ СМЕТКА СОРОСЧЕТАТ,ЧЕ ЧРЕЗ ТОЗИ СЪЮЗ НА КИТАЙ МУ СЕ ОТВАРЯ КОРИДОР ЗА ЕВРОПА И,ЧЕ ТЯАЗИ ОГРОМНА И БОГАТА НА ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ ТЕРИТОРИЯ ЗАВИНАГИ Е ВЪН ОТ СВЕРАТА НА ВЛИЯНИЕ НА САЩ И ,ЧЕ ТОЧНО ТАМ АЗИЯ И РУСИЯ ДНЕС Е НАЙ БЪРЗО РАЗВИВАЩИЯ СЕ ИКОНОМИЧЕСКИ РЕГИОН,КОЙТО СЕ ИЗМЪКВА ЗАВИНАГИ ОТ ОПЕКАТА НА САЩ И ЗАПАДА ,ТЕ ЗАТОВА ПИЩЯТ ЦИОНИСТИТЕ

29

Маркс

преди 9 години

Скоро и Р.Б. ще влезе в ЕАИС! Вярно, някой ще хванат терминала преди това, ама това ще за добро, защото другите ще започнат да се връщат тук.

28

Анонимен

преди 9 години

Съюзът порасна с още две членки.

fallback