Снимка: архив Reuters
fallback

Основни севернокорейски уебсайтове отново заработиха днес, след като интернет връзките на страната с външния свят бяха прекъснати за повече от девет часа, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Достъпът на Северна Корея до глобалната мрежа беше прекъсван неколкократно между 09.00 по Гринуич и 15.00 часа по Гринуич вчера, преди да бъде напълно прекратен към 17.00 часа за 9 часа и 31 минути, съобщи американската компания за киберсигурност "Дин рисърч" в Ню Хемпшир.

Интернет достъпът до севернокорейската осведомителна агенция КЦТА и в. "Нодон синмун" вече е нормален, съобщиха южнокорейски официални представители. Тези сайтове са основните канали за официалните севернокорейски новини и сървърите им са разположени извън страната, отбелязва АП.

Инцидентът породи спекулации за кибернападение, вероятно от страна на САЩ, след като президентът Барак Обама обеща да отвърне на хакерската атака срещу американската компания "Сони пикчърс", за която Вашингтон обвини Северна Корея.

Белият дом и Държавният департамент не пожелаха да коментират дали американското правителство е отговорно за инцидента.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

"Белият дом и Държавният департамент не пожелаха да коментират дали американското правителство е отговорно за инцидента"И да отговорят и да мълчат, ясно е, че това е американска кибератака, тука не сме бавноразвиващи като американското население.

8

Анонимен

преди 9 години

САЩ определено си търсят белята, от кога частна компания за "бози", е причина за кибер война между ядрени държави.

7

Анонимен

преди 9 години

Дебелият дом пак нещо се е объркал...

fallback