Владимир Путин. Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Русия ще използва кризата, за да диверсифицира икономиката си, обяви руският президент Владимир Путин.

Путин, банкерите и бизнесмените обсъдиха последното развитие около икономическата криза в страната и приетия от парламента закон, чрез който се дава възможност банковият сектор да получи капиталова подкрепа до 1 трилион рубли. Мярката беше светкавично приета, след като за няколко часа мина през всичките три задължителни четения.

Oще по темата
Министърът на финансите Антон Силуанов коментира, че банките ще могат да получат допълнителния капитал в началото на 2015 г. и че законът ще покрива всички рискове, пред които са изправени кредитните институции.

Иначе Путин и колегите му вече търсят начини да неутрализират двете причини на кризата – спада на цената на петрола и външният натиск върху Москва, с който се подкопава рублата.

"Пред нас стоят нелеки задачи, които ще ни накарат да минем през труден период на нашето развитие. Ясно е обаче едно – ние може да се справим с него. Дори може да го използваме, за да решим най-големия проблем пред нашата икономика в последните 15-20 години - задачата да я диверсифицираме", посочи държавният глава на Русия.

Изявлението на Путин дойде паралелно с новината, че американският президент Барак Обама е подписал заповед за налагането на нови санкции срещу Москва.

Документът забранява вноса и износа на стоки, технологии и услуги за Крим. Белият дом съобщи, че САЩ и западните им партньори имат готовност за налагането на нови икономически рестрикции, в случай че Русия не промени външната си политика.

Още четете на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

163

Анонимен

преди 9 години

До Наблюдатела,Вие сте *** ! Продажбата на нехранителни стоки се е повишала заради несиггурността на рублата,заради темповете, с които губи стойността си ..хората там се опитват да купуват стоки поради факта ,че утре с тази сума пари може и да не успеят..но глупаците като Вас не го разбират-елементарна иконимика драги..глупаците си купават "Лада", защото нямат РАЗУМ,купете си и Вие така картинката на *** комунист ще е завърщена !Весели празници ина Вас комунисти !

162

Наблюдатела

преди 9 години

Егати кризата дето продажбите на нехранителни стоки скачат двойно а производството с 15-20% за последните 2-3 месеца.И аз искам такава криза дето чисто нова Лада ти излиза 10000лв. а Рено Меган дето тука е 30 бона да е 17-18.Обикновенно за криза се говори когато потребление и производсво падат както е при нас от 2009 насам.Щот ултра дясната политика на ГЕРБ до това води.А палачорите да ги оставим както те ще оставят нашите курорти и имоти.Това бясно пазаруване там е и на наш гръб за съжаление!!

161

Анонимен

преди 9 години

До РАТНИК1936нямате право да говорите така ,защото за 25 години не сте построили нищо и още 100 няма да можете защото бяхте превърнати в роби ,казвате преди 89 та сме били роби ,да ама роби с нова кола ,собствено жилище че даже и вила а можеше и на децата да осигуриш и къща и тнт. и всичко това с "робска"заплата !!Честита ви демокрация!!

fallback