Снимка: архив Reuters
fallback

Австриец и туркиня бяха арестувани преди самолетът им да излети от Виена -
носели картечница в багажа си

Австриец и туркиня бяха арестувани в самолет, излитащ от  Виена за Истанбул, след като в багажа им в багажното отделение била намерена картечница, съобщиха австрийските власти, цитирани от Франс прес.

"Двойката вече се бе качила на борда на самолета, когато в багажа им бяха намерени картечница и бойни патрони", уточни за АФП говорител на австрийското вътрешно министерство.

Той допълни, че за момента няма индикации, според които двамата са възнамерявали да се присъединят към "Ислямска държава". По случая се води разследване.

Инцидентът станал вчера. Подобно на други европейски страни, Австрия се сблъсква с вълна от заминаващи граждани, някои от които още непълнолетни, искащи да се присъединят към "Ислямска държава".

За тях Турция е транзитен пункт, откъдето след това отиват в контролираните от групировката територии в Сирия и в Ирак. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

мвр

преди 8 години

че то по летищата изрично пише какво не може да се пренася в ръчния багаж, за чекирания трябва да четеш митнически изисквания, или да имаш малко разум .... явно двойката е в дефицит и с двете

38

Кукувица

преди 8 години

Излъгали са се. В Сирия за тези пари можеха да си купят цял танк. Заедно с екипажа.

37

анонимен

преди 9 години

проверяват как работи австр система за сигурност на летищата да ама товане е българия

fallback