Снимка: Reuters
fallback

Стотици фермери и синдикалисти протестират в Брюксел срещу преговорите за създаване на трансатлантическа зона за свободна търговия (ТТИП), която според тях ще ги постави в неизгодно положение в полза на големите мултинационални компании, предаде Асошиейтед прес.

Земеделците запалиха огън и хвърляха бомбички тази сутрин край централата на ЕС, където само няколко часа по-рано приключи срещата на върха.

Обединени в коалиция, синдикалисти, защитници на околната среда и фермери изразиха опасенията си, че трансатлантическото търговско споразумение ще занижи екологичните стандарти и допълнително ще намали субсидиите за земеделския сектор, които вече и без това са орязани заради кризата.

Преговорите по ТТИП се проточиха цяла година, тъй като и двете страни се опитват да намерят съгласие във всички области - от сектора за финансови услуги до безопасността на храните.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

СЕМ

преди 9 години

Журналистът не е редно да взима позиция, а да излага и коментира обективно фактите. В този сайт е налице драстична мозъчна антируска обработка. Съгласен съм, че това е търговски трик, който привлича симпатизира щото на Русия мнозинство от населението на България или нанавиждащите вулгарната политика на САЩ. Тези хора са над 80%от грамотното население на България. Въпреки това *** е мазна гнойна пъпка в върху българската журналистика.

12

Анонимен

преди 9 години

Абе какви споразумения то догодина няма да има вече САЩ, а РАЩ разединени американски щати.

11

Юсую

преди 9 години

Какво споразумение със САЩ-продажници. Бъдещето на Европа е в Евроазийския съюз. От това най-ги е страх американците.............

fallback