Снимка: Reuters
fallback

Германия отхвърли твърдението, че санкциите на Европейския съюз имат за цел да съсипят руската икономика, предаде ДПА.

Засилването им тази седмица, докато руската криза се влошава, е съвпадение, а провалът на мултимилиардната руско-германска газова сделка не се дължи на политическа намеса от Берлин.

"Идеята на това, което правим за Украйна, и на политическия натиск не е да се събори руската икономика", подчерта говорителка на външното министерство. "Целта е да се убеди Русия да промени поведението си."

Обявените вчера санкции на ЕС са подписани отдавна и не са нови "в класическия смисъл", каза тя. Целта им е само "да се запълнят дупките" в съществуващите санкции на ЕС.

Вчера най-голямата химическа компания в света - БАСФ, обяви че отменя споразумението за размяна на активи с руския газов монополист Газпром. Газпром щеше да получи голяма част от германската газопреносна мрежа, а БАСФ - дялове в сибирски газови полета.

Говорителка на германското министерство на икономиката подчерта, че това решение е взето от компанията и че не е оказван политически натиск. В Германия имаше обществено противопоставяне срещу сделката, като критиците казваха, че е стратегическа грешка да се предават ключови активи на страната в момент, когато Берлин е разтревожен от агресивната руска политика.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 9 години

това решение е взето от компанията и че не е оказван политически натиск. В Германия имаше обществено противопоставяне срещу сделката-----------Поредната дебела, пропагандна лъжа!Проучване на общественото мнение показват, че около 70% от населението на Германия подкрепя Путин и Русия. В същото време, чрез подкупи или нелицеприятни факти, извадени чрез подслушване, САЩ държат, жирналисти, канцлера и ръководни лица в Германия в шах. Така чрез тях прокарват собствените си желания в страната.

67

Анонимен

преди 9 години

Какво ви засяга,кой на кого налага санкций Германия,Русия ,САЩ,...пените се като деца,ГЛЕДАЙТЕ СИ ЖИВОТА.нито Русия ще ви помогне да се реализирате.нито Германия.Всичко зависи от вас самите.ИМА ДОСТА УСПЕЛИ БЪЛГАРИ../НЕ МИЛИОНЕРИ/ НА КОЙТО НИТО РАШКИТЕ.НИТО НЕМЦИТЕ СА ИМ ПОМАГАЛИ

66

Анонимен

преди 9 години

ДО 88 ИЗВИНЯВАЙТЕ ,СПЕШНА ПОМОЩ ЛИ ВИКАТЕ

fallback