Снимка: bgonair.bg

Стотици демонстранти окупираха търговски център в Лондон в подкрепа на провеждащите се в Съединените щати протести срещу убийствата на чернокожи от полицаи. Акцията се проведе в мола Уестфийлд, намиращ се в западната част на британската столица. По време на демонстрацията британската полиция е арестувала 76 от демонстрантите.

Участниците в акцията скандираха: „Няма справедливост - няма мир" и „Ние не можем да дишаме".

В рамките на демонстрацията протестиращите легнаха на пода на мола, като по този начин символично искаха да демонстрират смъртта на убитите от полицаи чернокожи в Съединените щати.

На страницата на събитието във Фейсбук организаторите обявиха, че протестът е мирен и целта му е гласовете в подкрепа на афроамериканската общност да бъдат чути.

Конкретен повод за демонстрацията в Лондон беше поредната оправдателна присъда за полицай, убил чернокож американец. 43-годишният Ерик Гарнър беше убит на 17-и юли от полицейски служител, който му е приложил забранена задушаваща хватка. Убитият е страдал от астма. Именно оправдателната присъда за полицая, причинил смъртта на чернокожия мъж, предизвика серия от протести в цялата страна.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase