Снимка: архив, Reuters
fallback

Правителствените сили са прекратили бойните операции в Източна Украйна заради т.нар. Ден на тишината – фактическо примирие на фронтовата линия на конфликта със сепаратистите, предаде Ройтерс.

"Украинската армия прекрати всички бойни действия и се готви за Деня на тишината, но ако сепаратистите атакуват, ще открием ответен огън", заяви военен говорител по телефона за Ройтерс.

Контактната група за Украйна ще се срещне скоро, за да обсъди прилагането на мерки в подкрепа на плана за прекратяване на огъня в Източна Украйна, заяви междувременно руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Планирана е среща на контактната група през идните дни, на която ще бъде обсъден план, целящ постигането на окончателно прекратяване на огъня", заяви Лавров пред РИА Новости. До премахване на напрежението в Източна Украйна обаче има да се измине дълъг път, подчерта Лавров. "В момента е очевидно, че сме далеч от тази цел", призна руският външен министър.

На 5 септември на заседание на Контактната група за Украйна под ръководството на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) бе договорено примирие в Украйна, което практически не се спазва, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Герчо с тамбурата

преди 9 години

Аз съм *** човек и не мога да разбера кои от тези ,дето се стрелят в Украйна, са сепаратисти -тези дето идват от запад с танкове и оръдия или тези от изток дето си стоят в домовете и се крият в мазетата.

2

ааа не

преди 9 години

Айде стига с лъжи а ?????? Статията е напълно лъжовна и подвеждаща Украинската армия продължава да обстрелва с каквото има и не се е спирала нито ден Порошенко нито му трябва ДОнецк,нито жителите му,трябва му само земята и това е Пфу на лъжовните статии по нашите "демократични" медии Поне кризата в Украйна ми показа,че на наши медии,вяра да няма човек

1

ГЕНЕРАЛ РУСКА ЗИМА

преди 9 години

заповяда на ХУНТАТА В КИЕВ да спрат с безумията

fallback