Снимка: Reuters
fallback

Руското военно министерство изложи своите зенитни ракетни комплекси С-400 "Триумф" и "Панцир-С" от системата си за ПВО в центъра на Москва, демонстрирайки мощта на руските въоръжени сили в период на изострени отношения със Запада заради Украйна, предаде Ройтерс.

Представител на министерството заяви, че във връзка с честването на 100-годишния юбилей на войските от ПВО на площада през Централния музей на руските въоръжени сили ще бъдат изложени "най-новите образци от въоръжението на зенитните ракетни войски и радиотехническите войски".

Сред тях освен посочените по-горе са и средства за радарно разузнаване на въздушната обстановка "Каста-2" и уред за височинно наблюдение.

Тв екип на Ройтерс имаше възможността спокойно да заснеме на площада всички изложени оръжейни системи, охранявани от войници и офицери и снабдени с таблици, даващи информация за техните характеристики. Агенцията припомня изказването на президента Владимир Путин от миналата седмица, че Русия има достатъчно ресурси и решимост да се защити от "врагове, стремящи се да разчленят страната".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Арматан

преди 8 години

До камаз.Че бронята му е много здрава е известно,защото е направена от пресован картон,но чак пряко попадение от атомна бомба е пресилено.В епицентъра на ядрения взрив температурата е толкова висока ,че всичко се превръща в плазма,а пресования картон е непробиваем,но не издържа на високи температури,а и тези вътре също.Въобще в днешно време танка като военно средство по ми прилича на скъпо струващ ковчег.

36

Петко

преди 9 години

До Шоп 45:Абе и момчето долу тиказва и аз ти казвам чети малко,а после ми сравнявай СУ 35 с американският F 35.Ако се абстрахираш от русофобият дето те тресе и се пойнтересуваш малко от тактико техническите данни на тези самолети,сам ще разбереш че не случайно СУ 35 е най-съвременият самолет в света!Пък за американските СТЕЛТ ги видяхме в Югославия колко са невидими дори и за старите съветски ПРО!

35

Анонимен

преди 9 години

До Шоп 46:Шопе,Шопе,хайде преди да ми сравняваш американският THAAD с руският C 500 да почетеш малко защото пишеш откровени глупости!Найстина THAAD поразява цели до 150 км височина,тука вярно си написал,но руският C 500 поразява цели на височина 600 км,тоест и цели в космоса,един комплекс C 500 може да поразява едновремено до 10 балестични ракети и крилати ракети със скорост 7 км в секунда,което го прави най-съвременият ПРО и без аналог в целия свят!Така че чети първо,а после пиши глупости!

fallback