Снимка: архив Reuters
fallback

Членове на терористичната мрежа Ал Кайда в Йемен заплашват да обезглавят американски заложник. Това предаде ТАСС, цитирана от БТА. Заплахата тегне над Люк Сомърс, който през септември 2013 г. беше отвлечен от оживена улица в столицата Сана.

Oще по темата
Предупреждението е отправено в послание в интернет. На кадрите 33-годишният заложник обяснява, че вече повече от година е в плен и моли за помощ.

По-рано специалните части на САЩ се опитаха да освободят американеца, но терористите го бяха преместили на друго място.

Предупреждаваме Обама и американското правителство, че всякакви глупави действия от тяхна страна, ще имат последици, се казва сега на записа. Терористите обаче не казват какво точно искат в замяна на свободата на Сомърс, а само споменават, че след три дни го грози неизбежна участ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Шофер

преди 9 години

Добре де а тия американци кво правят там а не си седят в хубавата америка?

5

дядомраз

преди 9 години

Води се Третата световна разпалвана от САЩ. Фронтовете са там където има ресурси: Ирак,Сирия,Афганистан,Украйна,а от днес и в Северен Кавказ. А на война умират хора и има ли значение как?

4

Анонимен

преди 9 години

Стоят си там тези заложници по една и по две години и нищо не се случва, докато един ден съвсем спонтанно на "ислямистите" им се прищява да започнат да режат главиииии... Има ли детенце да вярва на тези сценарии??? - Дали случайно се случва всичко или просто някой зад океана не е натиснал копчето за начало на театъра?... Какъв *** трябва да си, за да жертва живота на народа си заради интересите на корпорациите?...

fallback