Башар Асад. Снимка: архив, Reuters
fallback

Въздушните удари на предвожданата от САЩ коалиция в Сирия не са променили нищо на бойното поле, каза сирийският президент Башар Асад в интервю за френско списание, предаде Ройтерс.

Военновъздушните сили на Съединените щати и техните съюзници започнаха да бомбардират бойците на Ислямска държава и други твърдолинейни ислямистки фракции в Сирия през септември.

Oще по темата

Попитан дали тази кампания му е от помощ, Асад, чиито сили също се бият с тези групировки, каза за сп. "Пари мач": "Не може да се сложи край на тероризма с въздушни удари. Много е важно да има сухопътни войски, които познават терена", е казал той според извадки от интервюто, публикувани на англоезичния уебсайт на списанието.

"Не е вярно, че ударите помагат. Щяха да помогнат, ако бяха сериозни и ефикасни. Водим сухопътни боеве срещу "Даеш" (акроним на Ислямска държава) и не сме забелязали промяна, особено с Турция, която предоставя директна подкрепа в тези региони", допълва Асад.

Сирия често обвинява Турция, че подкрепя ислямистки бунтовнически групи като Ислямска държава - нещо, което Анкара отрича.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 9 години

Мачкай Асад! Не се предавай на Американското десетоличие!

fallback