Снимка БТА
fallback

Швейцарците са отхвърлили и трите инициативи, подложени на референдум днес, сочат първите изчисления, оповестени от обществената телевизия, и предварителни данни от отделни кантони, предаде Франс прес.

Ако тези резултати се потвърдят, те ще са в унисон с предварителните очаквания.

Oще по темата

Швейцарците гласуваха днес по три инициативи - за въвеждане на допълнителни, стриктни ограничения на имиграцията в името на опазването на околната среда, за задължително съхраняване на държавните златни резерви в страната и за купуване на допълнителни количества от благородния метал от централната банка, както и за премахване на данъчните привилегии за чужденци.

Проучванията на общественото мнение прогнозираха отхвърляне и на трите предложения.

Според проучване, проведено по поръчка на общественото радио и телевизия, швейцарците са отхвърлили с най-голямо мнозинство, 78 процента при само 20 процента за, предложението за златните резерви. Срещу инициативата за ограничаване на имиграцията са гласували 74 процента от избирателите, а против премахването на данъчните привилегии за чужденци, най-вече милионери - 60 процента, предаде ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

Щом го предава ТАСС, значи *** се е надявал тайно, че Швейцария ще си прибере златните резерви от американските банки, заложено там срещу добри лихви, което да доведе до рязко покачване на златото, след което Русия да продаде част от резервите си за да компенсира огромните икономически загуби на Москва от санкциите и падащата цена на нефта.

9

Анонимен

преди 9 години

Червените расисти изпаднаха в амок след тази новина!Мухахахахахаха

8

муспи

преди 9 години

В Швейцария гласовете се броят както и у нас от евреите. Знаят го но си кротуват, защото не посягат още на стандарта им. Ние го знаем и си кротуваме за да не ни вземат панелките. Да сте чули някъде да се анулират избори защото са бил манипулирани?! Технически, компюторни грешки обръщат влакове, блъскат самолети но при изборите още няма грешка, - да, референдума в Украйна - цялия Запад е убеден че е манипулиран.

fallback