Снимка: YouTube
fallback

Работници, които трябвало да летят с полет на авиокомпания „Катекавиа“, в буквалния смисъл бутали самолета Ту-134, чието шаси на температура от над минус 50 градуса било залепнало на пистата на летището в Игарка в руския Красноярски край, пише Утро.ru.

Инцидентът е станал вчера сутринта в зоната на вечния студ. „Според предварителната версия температурата на въздуха е паднала до минус 52 градуса и спирачната система на шасито на самолета, който бил на стоянка, замръзнала. Влекачът не могъл да премести машината на пистата за рулиране и пътниците решили да помогнат, като го бутнат, което е недопустимо, тъй като е можело да пострада обшивката на самолета“, каза Оксана Горбунова, старши помощник на западносибирския транспортен прокурор, цитирана от РИА Новости.

Пътниците от чартърния полет – около 70 души, дружно натиснали крилата на самолета. Видеозапис на случилото се се появи в YouTube.

Теглото на излитане на Ту-134 е около 47 тона.

По данни на източник на  Life News авиокомпанията е използвала смазка за шасито, непригодна за районите на крайния север. Тъй като самолетът стоял на зверския студ повече от денонощие, той просто залепнал на пистата и не можел да излети.

Прокуратурата е започнала проверка за спазване на законите за безопасност на полетите, така че да бъде оценена законността на действията на всички участници: летищните служби, авиокомпанията, екипажа и пътниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 9 години

"И "новината" в действителност е шега, нещо като флашмоб, сами можете да видите, че никой не напъва и не бута кой знае с какви усилия. И че най-малкото побутване води до тръгване на самолета."===Най-вероятно това е истината. Пасажерите са колеги. Отработили са вахта на крайния север и весело с настроение, шеги и закачки се прибират в къщи при семействата си.

56

Леле че народ

преди 9 години

Е кво толкова станало Поне са мъже и са го бунтали самолета,а не като наште Кончити,дето а да падне под нулата и малко снежец с вятър да има и вече оревават как било бедствено положение Явно при руснаците ,мъжете им са мъже и жените им са жени А тука в ЕС нито мъжете ни мъже (Кончита Вурст) ,нито жените ни жени(Мисис България) Вместо да се подигравате,да ва видим,как щяхте да ридаете като бебета с колики,че трябвало да бутате ,че щял да ви се развали педюкюора

55

Анонимен

преди 9 години

До СянкатаТова български сайт ли е?Защото само за руснаците пишатми какво да правят като 90% от коментарите са на руски *** и неориентирани атакистчета?Освен това хората трябва да се посмеят, а какво по-подходящо от подвизите на чукчите.

fallback