Снимка: Reuters
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин призна в интервю за ТАСС, че не се чувства самотен, макар дори и с дъщерите си да не се вижда повече от няколко пъти на месец. Освен това той се старае да поддържа контакти с приятелите си, от които, по думите му, няма намерение да се отказва.

"Колкото и да изглежда странно, аз все пак не се чувствам самотен. Може и да не общувам толкова много, да нямам контакти с хората, които се смятат за мои приятели. Струва ми се обаче, че самотата е нещо друго: това не е липсата на възможност да контактуваш с другите, а вътрешно състояние на душата. В моята душа няма такова чувство за самота", сподели руският президент.

Владимир Путин заяви, че работният му график не позволява да общува често с приятелите си.

Дори с дъщерите си се виждам по един или два пъти на месец, призна президентът и допълни, че дори тогава трябва специално да намери време. Но уточняващия въпрос дали Мария и Катерина живеят в Русия, той отговори утвърдително.

"Разбира се. Живеят в Москва. Срещаме се вкъщи", заяви той.
 
Путин разказа още в интервюто, че се старае да поддържа връзки и със състудентите си от университета.

"Обикновени хора. Работят предимно в правозащитната сфера, в МВР, в прокуратурата, адвокатурата, административните органи", уточни руският президент, отбелязвайки, че част от тях живеят в републики на бившия СССР, в това число в Украйна и в Грузия.

Държавният глава на Русия призна, че се отнася с уважение към хората, които имат собствено мнение и са готови да му кажат.

"Личното общуване е по-важно. Макар, разбира се, да съществуват определени правила, когато става дума за вземане на решения, особено кадрови: първо трябва да бъде получена информация от различни източници. Но в крайна сметка се старая да правя изводи, като изхождам от собственото си мнение за човека", поясни той.

Президентът отбеляза, че благодарение на опита, натрупан по време на работата му в КГБ, знае "как пишат там справките".

"Често моята представа се разминава с това, което получавам под формата на официални документи. Ръководя се от собствените си впечатления за човека, а не от хартийките", отбеляза Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

Лора

преди 9 години

Кой го търси Путин, че не разбрахме? Всички му гледат сеира как съсипва държавата с тоталитарното си управление. Освен Северна Корея и то от време на време, никой не му обръща внимание.

148

Lora

преди 9 години

Иска ти се да им приседне :)

147

до 178

преди 9 години

Забрави да споменеш и нашия държавен лидер - Бойко Борисов.... и той, горкия, е сам.......сам-самичък...... ноооооо в душата си не е самотен - точно като другаря Путин

fallback