Снимка: архив, Reuters

Сътрудници на Сикрет сървис задържаха американец, след като откриха в автомобила му, паркиран в близост до Белия дом, ловна пушка, муниции и нож, предадоха информационните агенции.

Задържаният е 41-годишен жител на щата Айова.

Говорителката на Сикрет сървис Никол Мейнор съобщи, че мъжът се  приближил до сътрудник на службата, охраняваща Белия дом, и му  разказал, че "някой в Айова му казал да отиде в Белия дом".

Още по темата

Мъжът сам отвел сътрудниците на Сикрет сървис до автомобила и им позволил да го претърсят. В багажника били намерени ловна пушка, 40 патрона и нож. Мъжът е обвинен в притежание на нерегистрирано огнестрелно оръжие, но може да му бъдат повдигнати и други обвинения.

Сикрет сървис, която отговаря и за охраната на президента и неговото семейство, бе широко критикувана през последните месеци след серия сериозни пробиви в сигурността.

През септември мъж от Тексас, въоръжен с нож, се прехвърли през  оградата на Белия дом и нахлу в сградата.

Изпълняващият длъжността директор на Сикрет сървис Джоузеф Кланси заяви по-рано в сряда пред комисия в Конгреса, че агенцията не е постигнала целта си за съвършенство, а фактът, че е в светлината на прожекторите, има нежелани последствия върху работата на служителите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase