Снимка: архив, Reuters
fallback

Иранските въоръжени сили извършиха успешно изпитание на радар с голям обсег на действие "Сепехр" ("Небе"), който може да открива цели на разстояние 2500 километра, съобщи ТАСС, като се позова на Прес ТВ.

Според армията новият радар може да открива цели, създадени по технология стелт, както и балистични и крилати ракети далеч от границите на Иран. Данни, получени с негова помощ, са били използвани в системата на противовъздушната отбрана на страната.

През септември иранските въоръжени сили представиха радарните системи "Араш-2" и "Кейхан", които могат да засичат самолети с технология стелт и намиращи се на голямо разстояние цели.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Бойко не Борисов

преди 9 години

До лисан 9Това е антена на радар, но както вече писах да бъдем снизходителни. Все пак е по близо до темата, а помниш ли коги писаха за поредния украински фърчипляктор скрапиран от рашките, бяха сложили снимка на ръждясало дуло на танк. Та напредъка е очеваден.

8

Лисицата

преди 9 години

Това на снимката драги копеуета пиуета с зеуета е част от корабен радар маркиран и изрязан на фотошоп от снимка в Гугъл Ама на кой ще му пука след 100 години

7

Лисицата

преди 9 години

А козички засича ли?

fallback