Матю Тод Милър. Снимка: БТА
fallback

 Задържаните в Северна Корея американски граждани Матю Тод Милър и Кенет Бе бяха освободени и се завръщат в родината си, обяви офисът на директора на Националното разузнаване на САЩ, съобщи Ройтерс.

Двамата са придружавани от Джеймс Клапър, директорът на Националното разузнаване.

През април Северна Корея задържа 24-годишния американец МатюТод Милър за "невъздържано поведение" при преминаване през формалностите на влизане в страната. Милър беше осъден по обвинение в шпионаж на шест години трудов лагер.

Oще по темата
Кенет Бе, представен от севернокорейското правосъдие за "войнстващ евангелист", беше арестуван през ноември 2012 г. и осъден на 15 години трудов лагер по обвинение, че е искал да свали правителството в Пхенян.

"Благодарни сме на директора на Националното разузнаване Клапър, който от името на САЩ води преговори с КНДР за освобождаването на двамата граждани", посочи Държавният департамент в изявление. Благодарности са отправени и към международните партньори на Вашингтон, най-вече на правителството на Швеция, за "неуморните им усилия за освобождаването на Бе и Милър".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

emil.popov.35

преди 9 години

"Невъздържано поведение" - това американско лайненце дали не се е имало за властелин на света пред местните граничари, и абсолютно нормално е си е получило бъркането в дупенцето, от достойни хора, за разлика от наши и други "приятелски" такива, които дори биха си дали и другите бузи, та да ги напляска и там ;))

12

Анонимен

преди 9 години

Трябваше да доукрасите историята и да напишете, че са ги измъчвали с бой, рязали са им ръце, глави, лично Ким Чен им е пил кръвта... На надник сте при Чичо Сам, роявете малко въображение де, точно както със статиите за трудовите лагери в Северна Корея.

11

Анонимен

преди 9 години

Ние си пишем,но истината е някъде там

fallback