Снимка: Reuters
fallback

Белият дом осъди незаконните избори в така наречените Донецка и Луганска народни републики, състояли се в неделя и предупреди Русия да не продължава с дестабилизиращите действия в Украйна, предадоха световните агенции, цитирайки говорителката на Съвета за национална сигурност на Белия дом Бернадет Мийхан.

Говорителката разкритикува изявленията на представители на Москва, целящи да дадат легитимност на тези избори и изрази безпокойството си относно информациите, според които, руснаците отново са преместили военни и военна техника към границата на Русия с Украйна.

"В по-общ план неспазването от Москва на нейните задължения в рамките на споразуменията от Минск поставя под въпрос ангажимента й да подкрепя намирането на мирно решение на конфликта в Източна Украйна", посочи говорителката.

"Както ние казахме на няколко пъти Русия има избор. Ако Москва продължи да игнорира ангажиментите, поети в Минск и да продължава опасните и дестабилизиращи действия, то цената, която тя ще плати за това, ще се увеличи", предупреди Мийхан. 

Русия заяви, че уважава избора на народа на вота в неделя и призова вчера Киев да се откаже от военните операции в Източна Украйна, смятайки че бунтовническите лидери, избрани на организираните там на 2 ноември избори, имат вече необходимата легитимност, за да водят диалог с украинските власти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Просто истината

преди 9 години

До от ЮАР - 8 Май не си чул изказването на Путин във Валдай, когато коментираше, че САЩ си разрешават неща, които на другите не са разрешени. Цитирам по памет : "Това което ,е разрешено на Юпитер , не е разрешено на бика. Ние не се съгласяваме с такава формулировка.Може и на бика да не е разрешено, но мечокът от никого няма да иска разрешение. Ние го считаме за стопанин на тайгата. Той не ходи в други климатични зони, неуютно му е. Но своята тайга на никого няма да даде. Това няма да стане ."

54

Просто истината

преди 9 години

До Svet - 67 Путин драги не е алчно *еле , той е един истински ръководител и стопанин на държавата си. Той е още и един много концентриран, последователен и подготвен политик - боец в истинския смисъл на думата, но това са качества придобити в процес на дълго обучение и работа . Не забравяйте , че има черен колан по джудо, това бойно изкуство възпитава много търпение и дисциплина.Путин работи под напрежение,без да се огъне ...представяте ли си Макако Обамини в такава ситуация..ха ха ха.

53

oo

преди 9 години

Ей, това, САЩ, ще ни дишат праха... Пак ги изпреварихме... Че ние още преди да се проведат изборите, не ги признахме... Нашия папагал се страхуваше някой да не го изпревари...Смех, смех!!!!

fallback