Снимка: Reuters

На територията на САЩ може да се появят още случаи на ебола, докато не бъде премахнато огнището в Западна Африка, предупреди президентът Барак Обама, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Важно е САЩ и световната общност да спрат разпространението на ебола при източника в Африка, заяви Обама от Белия дом. Дотогава в САЩ може да продължат да се появяват единични случаи.

"Не можем да се запечатаме херметически", посочи президентът. Обама обаче подчерта, че американската здравна система се е оказала способна да се справи със случаите на заразени американци.

Лекарите и сестрите, които се борят с ебола в Западна Африка, са американски герои, на които трябва да се окаже необходимото уважение, подчерта Обама. Президентът предупреди, че не бива те да бъдат обезкуражавани с ограничителни мерки, които ги изолират след завръщането им.

В същото време властите на щата Калифорния въведоха 21-дневна карантина за пристигащите от Западна Африка, ако са имали контакт със заразили се от ебола, предаде ТАСС. Всеки случай ще бъде изследван индивидуално на летището при пристигането си. С това те последваха примера на щатите Ню Йорк,Ню Джърси и Илинойс. В Калифорния не е открит нито един случай на заразяване с опасната болест, отнела живота на над 5000 души в Западна Африка.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase