Снимка: архив, Reuters
fallback

Израел извика посланика си в Швеция за консултации, след като скандинавската страна официално призна държавата Палестина, съобщи Франс прес.

 "Това отразява нашето раздразнение от едно ненужно решение, което не допринася за възможността за възобновяване на преговорите" между Израел и палестинците, заяви пред агенцията говорителят на израелското външно министерство Емануел Нахшон.

Oще по темата

Посланикът Исаак Бахман, който е на поста от 2012 г., е извикан за неопределено време, добави той.

По-рано днес шведската външна министърка Маргот Валстрьом обяви, че правителството е признало с указ държавата Палестина.  "Днес правителството взе решение да признае държавата Палестина. Тази важна стъпка потвърждава правото на самоопределение на палестинците", посочи Валстрьом в изявление, поместено във в. "Дагенс нюхетер".

В отговор израелският й колега Авигдор Либерман заяви, че "това е злополучно решение, което усилва екстремистките елементи и политиката на отказа, водена от палестинците". "Шведското правителство трябва да разбере, че отношенията в Близкия изток са по-сложни от сглобяването на мебели Икеа и че в тази област трябва да се действа с отговорност и деликатност", посочи Либерман в комюнике, цитирано от АФП.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

inatut

преди 9 години

аа може ли да си съберат всички посланици и да си ги заврат на голанските възвишения..

6

Гошко

преди 9 години

Номер 4 - Димитров,само един *** може така да коментира евреите.Преди всичко в момента само Израел,т.е. евреите се "оправят" с фанатизираните ислямисти,които вече са "пуснали пипалата" си и в България.В същото време, време на постоянна война с арабите,евреите за около 60 години в пустинята създадоха райска градина,а българите, превърнаха райската градина България в огромна пустиня.

5

анонимен

преди 9 години

Няма по-голями антисимити от скандинавците! А това,че българите коментират със задоволство всичко което е против еврейската държава не е изненада.В момента по-вече от 40 българи са на територията на Сирия като терористи-наемници при фанатизираните ислямски терористи.Това е началото и България да "усети" нещо от арабския тероризъм.Много е просто. Ислямиските терористи ще изпратят на терористична акция именно тези българи,които в момента са при тях. Това е именно гаранцията за успех.А вие спишете

fallback