Снимка: архив, Reuters
fallback

Контролираните от проруските сепаратисти територии в Източна Украйна игнорират тотално произвежданите днес в Украйна предсрочни парламентарни избори, организирани от Киев, предаде Франс прес. В тази част на Украйна около 3 милиона избиратели нямат възможност да гласуват, посочва агенцията.

 "Не познавам никого от моите близки, който да има намерение да напусне Донецк днес, за да отиде да гласува в контролираната от Киев зона в Украйна", споделя млад мъж от Донецк пред репортер на Франс прес.

Oще по темата

Избирателите, живеещи в зоните, контролирани от сепаратистите, които обявиха миналия април създаването на Донецка и Луганска народна република, могат на теория да отидат в зоните, контролирани от Киев, за да гласуват.

Но те ще се сблъскат на практика с технически трудности. Пътуването с влак или с кола е затруднено в множество градове в резултат на сраженията. Освен това преминаването през блокпостовете на сепаратистите по посока на контролирана от Киев зона днес може да бъде възприето като опит да се отправи предизвикателство към сепаратистката власт в Донецка и Луганска област и като открита подкрепа за властите в Киев. Подобно поведение е рисковано в двете области, отбелязва Франс прес.

Двете проруски сепаратистки зони обявиха планове да организират свои избори на 2 ноември.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Shano

преди 9 години

Zashto komunizma i Rusiq se svyrzvat ot staroto pojolenue s tehnologichna izostanalost? I da ne beshe padnal komunizma pak shteshe da se otvori pazara za tehnologii, glupavo e da se smqta, che chakaneto za televizor shte ostane zalojeno v upravlenieto i sega problema ne e da chakame godini za neshto, a da go izplashtame na kredit, plius tova gorivata sa ni bezbojno skypi, a be obshto vzeto staroto pokolenie osven vas, precakahte i vsichki sledvashti... Tipichno za bai ganio

48

Анонимен

преди 9 години

До Одисей 1Знайко, докато гледаш звездите ще паднеш в кладенеца!Не съм против технологичното разнообразие и напредък, просто нещата се случват в реалността, а тя е че близките 20 години сме на петрол и газ!

47

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 96От 94Като излиза от разсъжденията ти - всяко действие свързано с транспорт е неефективно..Затова седи къде си и не смей да шукнеш -че ще фалираш и ще ти изтече физико - химична и психична енергия!ПОНИМАМЕМ!

fallback