Снимка: архив Reuters
fallback

Пентагона съобщи, че е похарчил 424 милиона долара за военната си кампания срещу групировката "Ислямска държава" в Сирия и Ирак, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Oще по темата
Говорителят на военното министерство на САЩ контраадмирал Джон Кърби обясни, че Пентагонът е похарчил средно по около 7,6 милиона долара на ден за въздушни удари и поддържащи мисии като разузнавателни полети.

По думите на Кърби в Ирак местните сили за сигурност вече отбелязват успехи в борбата с джихадистите, а в сирийския  град Кобане местните кюрдски сили контролират по-голямата част от населеното място. Все пак обаче напредък е бавен и е  трудно да се каже кога ще настъпи повратна точка в битката с "Ислямската държава".

Според говорителя на Пентагона не е изключено оръжия, хвърлени от американски военни самолети и предназначени за кюрдските бойци в Кобане, да са се озовали в ръцете на ислямистите. Все пак не можело да се потвърди автентичността на видеозаписа, за който бе  съобщено вчера. На него се показва как една от пратките е попаднала в ръцете на екстремистите, съобщиха Ройтерс и ДПА.

В неделя за кюрдите, сражаващи се в Кобане, са били спуснати от самолет 28 пакета. Един от тях е бил унищожен, за да не  попадне при врага, съобщи Централното командване на САЩ. Кърби  обаче уточни, че макар пратката да е била улучена, не е ясно  дали е била унищожена и засега не ясно дали показаните в записа  оръжия са от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

LE4

преди 9 години

В тия 400 милиона явно не са включени средствата за създаването на ИДИЛ и разните други терористични организации.Защото там вече става въпрос не за милиони,а за милиарди,и то много милиарди.

8

Анонимен

преди 9 години

Тия пък. Наш Пеевски окраде от банката 5 милярда. Помолете Доганя, Пеевски и Бисеров за няколко милиона-дребни парици за ДПС. Пеевски щял да прави аналогия на ЕС. Името на съюза ще е "Маго Съюз". Пари има, споко. Бунаци и липса на правосъдие в БГ и като цяло в ЕС няма. Пари нема, бегайте!

7

без

преди 9 години

Има ли са бол пари - похарчили са. Така или иначе ще си ги вземат х5.

fallback