Снимка: Reuters
fallback

Водачът на снегорина, с който се сблъска самолетът Фолкън, катастрофирал на московското летище Внуково-3, е бил пиян. Това съобщи днес за ТАСС говорителят на федералното следствие Владимир Маркин, предаде агенцията.

Oще по темата

Мнозина служители на летището може да бъдат освободени от служебните им задължения, докато се разследва наказателното дело, уточни той.

Транспортното следствие в Москва образува дело за неспазване на нормите за безопасно въздушно движение поради небрежност, причинило смъртта на две и повече лица.

По предварителни данни на следователите, четириместният Фолкън, излетял късно снощи от Москва за Париж, е закачил снегорина, после се е запалил и е паднал на пистата.

Загинаха тримата души от екипажа и пътникът - директорът на френската петролна компания "Тотал" Кристоф дьо Маржьори, напомня ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Ицо

преди 9 години

До Анонимен 61Така беше. Но руснакък беше спортист от световна класа. В България е така - ако си известен, разминава ти се. Аз пък помня един мустакат певач с опашчица и име на буболечка - също уби човек и ...нищо. Даже постоянно ни чете морал от екрана. Имаше и един велик артист, на когото също му се размина. А там, както после се оказа, нещастникът със снегорина не близвал алкохол. Значи, сглобката е другаде, я в диспетчерната, я другаде...

50

Алекс

преди 9 години

до славянинАбе и на влаковите релси да се изпречи снегорин и него ще го закачи влака. Малък е шанса самолета да е излитал от глух сокак в града, кадето снегорина кротко си е чистел. Доста по-вероятно е да си е излитал от пистата, а снегорина да не е трябвало да е там, според мене. С тия отнесени теории си бетер воленчо.

49

П.Петров

преди 9 години

Има ли друга страна по света, в която пиян шофьор на снегорин може да си кара волно по пистите на летище, докато излитат и кацат самолети ?

fallback