Чък Хейгъл. Снимка: архив, Reuters
fallback

Американският министър на отбраната Чък Хейгъл заяви, че ключовата военна помощ, която САЩ биха искали да получат от Турция, е достъп до военновъздушната й база в Инджирлик и помощ при обучението и оборудването на умерените сирийски сили, предаде Асошиейтед прес.

Хейгъл каза, че американските представители са поставили тези въпроси в разговори с турските лидери тази седмица.

Той посочи също, че искането на турския президент САЩ да установят зона на сигурност по границата на Турция със Сирия "не е обмисляно сериозно", но добави, че американските лидери са отворени за дискусии по този въпрос.

Хейгъл говори пред журналисти вчера, когато започна шестдневна обиколка в три страни от Южна Америка. Първата му спирка е Колумбия, като след това ще посети Чили и Перу, където ще участва в конференция на министри на отбраната.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

историк

преди 9 години

Не вярвам турците да склонят - Ердоган е труден за обработка. В критични моменти Турция е имала Ататюрк, Иньоню, Демирел. Е имаха и един Мендереес, но си го обесиха, точно защото се наскача по свирката на Америка! Може да имаме резервите си към вековната ни поробителка, но имат блестящи политици. Как се откачиха от ВСВ само! Хитлер им даваше Кавказ, ама те напарени от десетките войни с Русия, духаха кашата. А и имат поговорка"Защо ми трябва бой да ям?"

5

ГУРБЕТЧИЯ

преди 9 години

До НФБСАЩ И ДА НАТИСКАТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА КЮРДСКА ДЪРЖАВА , ЦЕЛТА ИМ НЕ Е СЪЗДАВАНЕ НА ТАКАВА НА ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ ! ТОВА Е ЦЕЛ НА РУСИЯ ! САЩ И ТУРЦИЯ ВИНАГИ СА СИ СЪТРУДНИЧИЛИ ПО ВЗАИМНИ ИНТЕРЕСИ НА ПУК НА СВОИТЕ ДУШМАНИ !

4

до 3

преди 9 години

виж си температурата

fallback