Снимка: архив, Reuters
fallback

Японската полиция претърси дома на 26-годишен мъж, за когото се твърди, че планирал да отиде в Сирия, за да се присъедини към въоръжените бойци от групировката Ислямска държава, предаде ДПА.

Според агенция Киодо токийската полиция е разпитала вчера студента, ден преди планираното му отпътуване за Сирия. Той разказал на следователите за намерението си да замине и да се присъедини към джихадистите. През август японецът отменил планирано пътуване до Сирия, не е ясно дали някога е бил там.

Изглежда студентът е решил да замине за Сирия, след като видял плакат в токийска книжарница, призоваващ да се замине за Сирия. Засега няма данни какви са били мотивите на мъжа.

Полицията е конфискувала паспорта му и е разпитала още няколко японци, заподозрени, че вербуват бойци за екстремистите.

Студентът е заподозрян, че е нарушил забрана, предвидена в наказателния кодекс на Япония и предвиждаща затвор за всеки, който подготвя или заговорничи да води война срещу чужда държава.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

е те японците са повече от руснаците такаче се един заблуден ще се намери в исил има доста мюсулмани от русия поне 100 и какво от това

5

Тихомир Томов

преди 9 години

Браво за превземането на град Кобани . Самолетни удари от няколко богати държави , надъхани празни приказки за коалиции , помощи и т.н. , но нашите напредват и скоро ще падат тикви в Багдад .

4

Анонимен

преди 9 години

Kamikadze-dzihadist!

fallback