Михаил Ходорковски. Снимка: Reuters
fallback

Бившият руски олигарх Михаил Ходорковски, опонент на президента Владимир Путин, заяви в Ню Йорк, че няма вероятност в Русия да последва спокойно предаване на властта, предаде Франс прес.

След 10 години, прекарани в затвора за финансови измами, Ходорковски живее в изгнание в Швейцария. Миналия месец той изненадващо заяви, че е готов да поеме кормилото на страната при нужда и при известни условия, напомня агенцията.

"За него ще е твърде трудно да се оттегли мирно и кротко" от властта, каза Ходорковски, говорейки за президента Путин. Опозиционерът изрази това мнение пред американския мозъчен тръст Съвет по международни отношения, отговаряйки на въпрос дали е възможно спокойно предаване на властта в Русия.

"Трудно е да си представим силен приемник, за когото да не е необходимо да се отърве от Путин, защото не го ли стори, цялото общество ще помисли, че е само временно на власт. И съм убеден, че Путин го разбира, което не прави по-лесно за него евентуалното решение да се оттегли спокойно", добави Ходорковски.

Има три сценария как да приключи управлението на Путин, заяви Ходорковски миналата седмица пред журналиста от САЩ Чарли Роуз: естествена смърт, заговор в обкръжението му или повторение на революцията от 1917 г.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 9 години

застаря Горби да раздава акъл, дай сега младото да ни учи

77

neo

преди 9 години

ами ти бе кавал Ходорковски откъде направи милиарди на тази възраст а ? Много си умен и за това нали????*** мръсни предатели......

76

Евро7кептик

преди 9 години

"Бившият руски олигарх Михаил Ходорковски, опонент ...10 години, прекарани в затвора за финансови измами... изгнание в Швейцария...готов да поеме кормилото на страната при нужда ...". Та бившия партиен активист, произведен от демократистичния ЕС в борец за "слобода", този криминален престъпник, и той готов да кара влака?! ЕлВаси и щатеца Чарли Роуз са станалали проводник на шизофренични бълнувания на отървал кожата партиен деятел.Най-доброто в написано е новото понатие "бивш олигарх".

fallback