Уалим Муалем. Снимка: Reuters
fallback

Сирийското правителство е доволно от предвожданата от САЩ кампания срещу групировката Ислямска държава, заяви сирийският външен министър, като добави, че въздушните удари трябва да бъдат разширени, така че да обхванат и останалите войнствени групи в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

В интервю за агенцията Уалид Муалем заяви, че борбата срещу тероризма е привлякла Дамаск на страната на западните и арабски сили. Министърът допълни, че САЩ не информират Сирия за всеки удар предварително, но по думите му "всичко е наред". "Ние се борим срещу ИДИЛ и те се борят срещу ИДИЛ", каза Муалем, използвайки една от абревиатурите на Ислямска държава.

Вашингтон и арабските му съюзници започнаха въздушна кампания срещу екстремистката групировка миналата седмица в Сирия, взимайки на прицел военни обекти, тренировъчни лагери, оръдия и петролни съоръжения на групировката.

Външният министър посочи, че Ислямска държава, Фронтът ан Нусра и всички ислямистки групировки, които се сражават в Сирия, са на една и съща страна и всички те трябва да бъдат обект на ударите.  "Защото те имат еднаква идеология. Имат същата екстремистка идеология", поясни Муалем.


 /БТА/

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

До ПЕНТAГОНОВXu-xu!

5

Странно

преди 9 години

Искаха да бомбардират Сирия преди и не им дадоха. После си отгледаха ИДИЛ и сега вече могат да летят във въздушното пространство на Сирия необезпокоявани, защото удрят терористите, а дали е така, кой да ти каже. Кой може да им определя къде да пускат бомбите и какво да рушат. Бяха треснали някакъв химически завод. Дамаск остана без ток малко след началото на намесата, уж авария на газопровод, а авария ли е или друго. Кой въоръжава ИДИЛ, че да трябва световна коалиция да им унищожава оборудването

4

Анонимен

преди 9 години

Хахаха !!!Тия се бъзикат, *** яко!

fallback