Снимка: архив Reuters

Френският президент Франсоа Оланд нарече екзекуцията на френския заложник Ерве Гурдел "подло и жестоко" убийството . Той обяви, че тази агресия засилва решимостта му да се бори срещу „Ислямска държава”. Това предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Още по темата
"Нашият сънародник Ерве Гурдел бе убит от терористична групировка подло, жестоко, позорно. Това е отблъскващо престъпление, чиито автори трябва да бъдат наказани", каза Оланд пред журналисти във френската мисия в ООН. Той допълни, че решимостта му е пълна, имайки предвид френската военна намеса в Ирак срещу радикалната групировка "Ислямска държава", коментират агенциите.

"Ще продължим да се борим срещу тероризма навсякъде и по-специално срещу "Ислямска държава", която сее смърт в Ирак и Сирия”, каза още Оланд. Той беше категоричен, че френските военновъздушни операции в Ирак ще продължат колкото е необходимо.

Както Dnes.bg писа по-рано днес „Ислямска държава” разпространи видео с обезглавяването на френския заложник. 55-годишният мъж беше похитен в неделя по време на туристически преход в планински масив в Алжир. Това става малко след като джихадистите призоваха да се убиват граждани, особено американски и френски, както и на държави от международната коалиция за борба с радикалната групировка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase