Снимка: Reuters
fallback

Британските власти са по следите на джихадиста от Ислямска държава /ИД/, участвал в разправата с британския заложник Дейвид Хейнс и американците Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф, съобщи Би Би Си, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Експертите не изключват възможността убиецът, който говори с английски акцент, да е британски гражданин.

"Води се мащабно разследване и сме близо до целта", заяви британският външен министър Филип Хамънд. Стесняваме кръга на издирването, добави той, без да посочва подробности.

Външното министерство и негови партньори правят всичко възможно за освобождаването на друг британски заложник – Алан Хенинг, увери Хамънд. Бившият таксиметров шофьор беше отвлечен през декември миналата година в Сирия по време на доставка на хуманитарна помощ.

Британският в. "Гардиън" съобщи, че съпругата на Хенинг, Барбара, е получила аудиопослание от мъжа си, в което той моли да спасят живота му.

Според Барбара Алан е бил съден от шериатски съд, който го е признал за невинен по обвиненията в шпионаж. Тя моли Ислямска държава да спазва решенията на собствения си съд и да освободи съпруга й, който е работел с мюсюлманите, за да помага на най-уязвимите хора в Сирия.

Във вторник екстремистите от Ислямска държава разпространиха видеозапис на друг британски заложник - журналиста Джон Кантли, похитен в Сирия през 2012 г., припомня ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 9 години

да отидат в ирак, или в сирия! екзекутора сам ще ги намери!

3

Анонимен

преди 9 години

Пратете Волън с *** мегафон да се справи.

2

Анонимен

преди 9 години

Накрая и ИД ще си намерят майстора въпрос на време е.

fallback