fallback

Само въздушни удари няма да са достатъчни за справяне с джихадистите от групировката Ислямска държава, заяви бившият британски премиер Тони Блеър, цитиран от Асошиейтед прес.

В пространно послание, публикувано на сайта на фондацията му "Тони Блеър фейт фаундейшън", бившият британски премиер отбелязва , че "екстремизмът не може да бъде изкоренен, без да се отиде там, където той се е появил, за да бъде сразен", посочва Франс прес.

Пратеникът на международния Квартет за Близкия изток призова днес да не се изключва възможността за изпращане на войски на място за борба с джихадистите в Сирия и Ирак.

Блеър, чиито последни години като премиер бяха белязани от непопулярното и остро критикувано британско участие във войната в Ирак, подчерта, че дипломацията и хуманитарната работа не са достатъчни, за да се пребори групировката.

Ако няма и физически сблъсък с тези хора, ще смекчим проблема, но няма да го решим, заяви Блеър в интервю за "Би Би Си Нюз".

Междувременно френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов обяви, че Франция не се страхува от Ислямска държава, след като джихадистите отправиха призив техните последователи да избиват французи и американци, предаде Франс прес.

"Не за първи път Франция е заплашена от терористите", подчерта вътрешният министър и разкритикува остро призива за убийство, отправен от джихадистите.

"Франция не се страхува, защото знае, че може да разчита на солидарността на всички френски граждани и на бдителността на силите на реда, които са най-добрият отговор на заплахата на ИД", подчерта министърът.

"Заплахите на ИД няма да засегнат по никакъв начин нашата решимост да сложим край на издевателствата на ислямистите и да помогнем на хората. Трябва също така да елиминираме риска, който представлява ИД за нашата сигурност", каза Казньов.

ИД отправи по-рано днес призиви към мюсюлманите да убиват американци и французи заради участието на САЩ и Франция в ударите срещу джихадистите в Ирак.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 9 години

до 17 - а бе *** каква мирна държава са иран бе те поддържат и хамас и ислямски джихад и тн и двете терористични организации имат - полит бюро и цк и ген секретари - все комунистически СССР образувания а иран ги аооръжава дава пари - мирна държава - не знам Би нетаняу какво ги бави а не ги думне с ядрено оръжие и - чао нема више

17

Щурофон

преди 9 години

До Анонимнио 26А откъде изскочиха тея ислямисти от Идил бре? Ако си чел, ще знаеш, че те завладяха без бой 7 американски бази набутани догоре со оружие. А нефто го дават отново на тия от Атлантико. е това е веке БЕЗОБРАЗИЕ.

16

Анонимен

преди 9 години

Имат ли ИД фабрики за оръжие и за долари? Богатите искат хем да им продават оръжие, хем да не стрелят срещу тях. Нещо не се връзват нещата.

fallback