Снимка: Reuters
fallback

Екстремисти са планирали атентат срещу Европейската комисия в Брюксел, съобщиха местни медии, цитирани от ИТАР-ТАСС.

По данни на белгийските правоохранителни органи в началото на август техни сътрудници са арестували на летището в Брюксел двама турски граждани, мъж и жена, които са пристигали от Сирия, където вероятно са воювали на страната на джихадистите.

На адреса им в Брюксел са намерени огнестрелно оръжие и бронежилетки.

Според белгийските специални служби двамата задържани са готвели терористично нападение срещу Европейската комисия, което е било планирано от свързани с тях екстремисти в Хага. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

политич. некоректен

преди 9 години

Крайно време е ЕС да върне смъртното наказание.

3

Иванов

преди 9 години

До гражданинако приемем ,че тези "псевдо емгранти" са изобщо заплаха, то отговорете си кой ни ги праща и налага? - за да ни се оправи популацията и гена , нали така беше аргументацията :)))))))))но тези не са заплахата, защото заплахата се отглежда отделно, а тези са само предпоставка ползвана за обяснение на заплахата!

2

гражданин

преди 9 години

А ТЕЗИ псевдо емгранти които престигат вБГот Сирия и незнам ти откъде ли непрез БТГмецду тях нима няма потенциални атентатори и терористи.Да не се заблуждаваме и да не забравяме това което се случи миналото лято на летиштето в Бургас.Лятото не е свършило и опасноста от подобни актове е постоянна.

fallback