Владимир Путин. Снимка: Reuters
fallback

Руският президент Владимир Путин заяви, че западните санкции срещу Русия нарушават принципите на Световната търговска организация (СТО) и основният начин за справяне с тях е развитието на вътрешния пазар, предадоха световните агенции.

На среща с висши представители на властта Путин, цитиран от Ройтерс, посочи, че Русия няма намерение да наказва Запада за санкциите, наложени за ролята на Москва в украинската криза, а всъщност санкциите предизвикват Русия да укрепи икономиката си, да насърчи конкуренцията и да стимулира кредитирането.

При взимането на защитни мерки най-напред мислим за собствения си интерес и задачи за развитие, подчерта той.

Според Путин Русия трябва да изгражда икономическа политика въз основа на развитието на реалния сектор. Той отбеляза, че главният ресурс за това ще стане солидният вътрешен пазар, информира ИТАР-ТАСС.

Нашата главна цел е да използваме едно от основните конкурентни предимства на Русия - големия вътрешен пазар, и да го изпълним с висококачествени стоки, произведени от наши родни компании, посочи руският президент.

Путин отбеляза, че Русия е подходила много отговорно към преговорите за приемане в СТО. Страната бе приета през 2012 година след 18 години преговори. По думите на държавния глава въвеждането на ограниченията срещу Русия е отказ от "основни принципи на СТО" на някои руски партньори.

Нарушава се принципът за равни условия на достъп на всички страни до пазара на стоки и услуги, каза Путин, допълвайки, че всичко това се прави политизирано, без всякакво спазване на нормите на СТО.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Шоп

преди 9 години

До БобиоТ сОФИЯ СЪМ И НЯМАМ И 40 ГОДИНИ------------------- И какво тогава си видял от социализма, бе теле? Какъв техникум, като 1989 г си бил на 14 години? Та ти едва си бил навършил годините за Комсомола. Земи се скрий и не се прай на интересен, ти даже на бригада не си ходил, нито на военно обучение.

79

Анонимен

преди 9 години

Западът все още не е разбрал, че е НЕвъзможно Русия да бъде под тяхно васално управление. Ще го разберат, но по трудния начин. Най-вероятно няколко ядрени удара по Полша ще отрезвят англосакците.

78

софиянец

преди 9 години

" ..."Западните санкции срещу Русия нарушават принципите на СТО".."дрън- друн. Статията отразява част от тезата на рф в искът й в СТО- т.е. по същество това са НЕДОКАЗАНИ твърдения.Естествено, че путин така ще твърди- това е ясен знак, че репресалиите на ес и сащ, наложени като международно правни санкции, ОКАЗВАТ НЕГАТИВЕН РЕАЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ефект в икономиката на рф, колкото и това да се отрича от рф и путин:)

fallback