Снимка: БТА
fallback

Ураганът Одил унищожи цели квартали на мексиканския полуостров Баха Калифорния, помитайки както нестабилни домове, така и луксозни хотели, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Около 30 хиляди туристи, включително 26 хиляди чужденци, бяха отведени в създадените временни подслони в хотели, докато  международното летище в Лос Кабос остава затворено. Властите  съобщават, че 135 души са приети за лечение с дребни рани от падащи предмети или счупени стъкла, но засега няма данни за жертви или сериозно ранени.

Oще по темата

Властите изпратиха военни части на място, за да защитят населението от грабежите. В бедните квартали на Лос Кабос се грабят храни и електронни уреди, съобщава АФП.

Ураганът е бил от трета степен, с постоянни ветрове от 205 километра в час, когато е достигнал сушата, според Националния център за ураганите на САЩ. Вчера следобед той спадна до категория 2, а после и до категория 1. Очаква се Одил да продължи да отслабва, но засега остава опасен, предупредиха властите.

Давид Коренфелд, директор на Националната комисия за водата, предупреди че регионът може да се сблъска със свличания на земни маси и торнада след урагана.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 9 години

Урагана *** първо ще мине през европата.

1

Кочбайрям

преди 9 години

А урагана "ИДИЛ " кога ще мине през краварските щати ?

fallback