Снимка: Reuters
fallback

Външното министерство на Украйна определи проведените вчера според руското законодателство регионални избори в Крим и Севастопол като нелегитимни, предаде ИТАР-ТАСС. От ведомството подчертаха, че Крим и Севастопол си остават неделима част от суверенната украинска държава.

Руският премиер Дмитрий Медведев обаче заяви, че изборите в Крим са доказали, че властта в Русия е основана на законови процедури. Медведев коментира, че е било възможно да се изчака краят на преходния период след присъединяването на Крим към Руската федерация и изборите за регионална власт да се проведат следващата есен. Той обаче изрази убеждение, че без нова, съвременна власт Крим и Севастопол не биха могли да се развиват.

Oще по темата

По предварителни данни вотът в Крим и Севастопол ще бъде категорично спечелен от партията на руския президент Владимир Путин "Единна Русия". За нея са гласували 71, 4 процента от избирателите, съобщи пред ИТАР-ТАСС председателят на регионалната изборна комисия Михаил Малишев. Данните са въз основа на преброени близо 55 процента от бюлетините.

Избирателната активност в Крим обаче е била 52, 91 процента, става ясно от информацията на ИТАР-ТАСС.

Вчерашните избори за регионална власт в Москва и в повечето региони на Русия бяха спечелени без изненада от партията "Единна Русия", информира Франс прес, цитирайки руския вестник "Известия". Либералната опозиция не успя да получи нито едно място в градския съвет на столицата. Френската агенция отбелязва, че опозиционната журналистка и правозащитничка Олга Романова не е могла да се кандидатира като независим кандидат в Москва, тъй като изборната комисия в столицата е сметнала 19 процента от подписите на граждани в нейна подкрепа за невалидни.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 9 години

Украйана не била признавала изборите в Крим!Абе *** украйнски харесва ви не харесва ви ,ама Крим си е бил и ще бъде винаги руски!Това дали вие ги признавате или не, Русия не я интересува въобще!И не е важното какво мислят фашистите в Украйна,важното е че народът на Крим иска и избра да е отново част от Русия!

29

Анонимен

преди 9 години

гласували 52 % , че в България или в ес , да не гласуват повече , а опозоционерка не я допуснали да се кандидатира , това наистина е глупост , тя е нямаоло да спечели повече от 8 % , така че да се благодари , че не я допуснали , тъкмо да й се спомене името , че никой нямаше да чуе за нея , това са хиора без подкрепа , които си предават важност , виждате ли , не ме допуснаха , иначе голям резултат щях да направя хахаха , а може и да са били недействителни подписите , знае ли човек

28

Анонимен

преди 9 години

Kolko hora s kalashnici imashe po izbornite komisii ?

fallback