Председателят на руската Държавна дума Сергей Наришкин. Снимка Reuters
fallback

Санкциите срещу Русия, които възнамерява да обяви президентът на САЩ Барак Обама, нямат никаква връзка с реалността, заяви председателят на руската Държавна дума Сергей Наришкин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Има цитат, който гласи, че ако не са били изстрелите в Сараево, е щял да бъде намерен все някакъв претекст и повод за започване на Първата световна война. Това прилича на сегашната ситуация", каза Наришкин. "Санкциите, обявени от президента Обама, нямат нищо общо с реалността", каза той.

Oще по темата
Белият дом ще обяви нови санкции срещу Русия днес. "Ще задълбочим и разширим санкциите срещу финансовия, енергийния и отбранителните сектори", каза президентът Барак Обама в изявление, разпространено от Белия дом.

"Тези мерки ще усилят политическата изолация на Русия и икономическата цена за Русия, особено в сферите, важни за президента Путин и неговите приближени."

Заместник-председателят на долната камара на руския парламент Николай Левичев каза, че по никакъв начин няма да пострада от включването на неговото име в черния списък със санкции на ЕС.

"Лично мен не ме засягат санкциите, но засягат руско-европейските отношения", заяви той днес пред журналисти.

Левичев допълни, че го е "срам от Европа", която според него "губи политическата си самостоятелност и играе по свирката на" Вашингтон. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

263

Анонимен

преди 9 години

Яд ги е тея щот похарчиха милиарди в стремежа да разтрогнат ссср,затва лаят,доно им сипе ПУТИН!

262

морски

преди 9 години

Докато я има държавата САЩ,мир и спокойствие няма да има на земята.

261

тя

преди 9 години

По-скоро нямат връзка с главния мозък.

fallback