Снимка: Reuters

Проруските сепаратисти заявиха днес, че нямат военно оборудване, с което да могат да свалят пътнически самолет, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Мога да кажа само едно нещо: ние не разполагаме с оборудване, което може да свали пътнически боинг, включително този малайзийски самолет", каза пред Интерфакс Александър Захарченко, "премиер" на самобявилата се Донецка народна република.

По рано днес холандският разследващ орган обяви, че самолетът от полет MH17 на "Малайзийските авиолинии" е бил поразен на 17 юли над Източна Украйна от множество обекти, летящи с висока скорост, и се е разпаднал на части още във въздуха. Това е довело до разпадането на машината на парчета по време на полета.

Разследващите трагедията не са открили доказателства за техническа грешка или действия на екипажа, които да са довели до разбиването на самолета, се посочва още в доклада на холандското Бюро за сигурност.

Въпреки че докладът не е окончателен, констатациите са значителни. В него обаче не се приписва вина или отговорност за катастрофите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase