Андерс Фог Расмусен. Снимка: Reuters
fallback

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен обвини Русия, че продължава да дестабилизира обстановката в Източна Украйна, предаде Ройтерс. Той заяви това в Нюпорт, Уелс, при пристигането си за двудневната среща на върха на НАТО.

Oще по темата

Запитан за обявения вчера от президента на Русия Владимир Путин план за прекратяване на огъня в Източна Украйна, Расмусен каза, че Алиансът приветства всички усилия за намиране на мирно решение, но че онова, което е от значение, е какво се случва на място. Москва отрича, че е изпратила войски в Украйна, но НАТО смята, че повече от 1000 руски войници действат на територията на страната.

Расмусен каза също, че макар всички програми за сътрудничество на Алианса с Русия да са преустановени, политическите и дипломатическите канали остават отворени, предаде ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

ззз

преди 9 години

братушките идват -ураааааа , за родино за Сталино

62

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 70:Лично аз се замислям каква е ролята на САЩ в целия конфликт в Украйна,кой плати и организира протестите и свалянето на законният президент на Украйна,кой разполага бази на хиляди километри от границата си и дрънка оръжие покрай границата на Русия!САЩ се изкарват по святи от папата,ама задвсички провокаций стоят те!Когато САЩ нападат суверени държави-тогава е"демокрация",но когато Русия си защитава гражданите и интересите без бомби,тогава тя е "агресор"!Лично аз за това се замисля

61

Анонимен

преди 9 години

До 71. Не знам дали е така. Днес сто пъти казаха, че цялата техника е 100% руска и не спряха да се фукат даже с новата си технология за добив чрез хоризонтален дълбочинен сондаж.

fallback