Гюнтер Йотингер. Снимка: Reuters
fallback

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер не изключва възможността да се сбъдне "най-лошият възможен сценарий" за енергийната сигурност в Европа заради действията на Москва в Украйна, предаде Ройтерс.

На събитие, организирано от германската енергийна компания РВЕ в Брюксел, Йотингер заяви, че доскоро не е допускал, че руският президент Владимир Путин "ще използва фалшиви информации, лъжи и оръжия". "Затова вече не изключвам най-лошия възможен сценарий", посочи еврокомисарят.

Гюнтер Йотингер посредничи в преговорите между Русия и Украйна за цените на газа. На събитието в Брюксел той посочи още, че се опасява, че напредването на проруските сепаратисти към пристанищния град Мариупол в Украйна би създало коридор до Крим. "В такъв случай Украйна би била отрязана от достъп до Черно море", предупреди Йотингер.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 9 години

glupava i lajliva statiya.pak elka se izloji.

29

Анонимен

преди 9 години

Под натиска на САЩ ЕС сътвори грандиозна глупост в Украйна. Сега колелото вече като се завъртя не ги виждам как ще се измъкват от тая каша. Много прав беше Путин като каза, че безразсъдната и авантюристична политика води до такива резултати. Абсолютно никаква работа нямаше ЕС в Украйна.

28

ЮЖЕН ПОТОК

преди 9 години

или помощ за ХУНТАТА в КИЕВ. ПЛЕВНЬО, ИЗБИРАЙ

fallback