Снимка: Reuters
fallback

Eвропейците трябва да ядат повече плодове и зеленчуци, за да намалят влиянието на руското ембарго за внос на храни от Запада. Това заяви днес германският министър на прехраната и земеделието Кристиан Шмит пред радио "Дойчландфунк", цитиран от Ройтерс.

"Яжте! Вие трябва да ядете, аз трябва да ям, ние трябва да ядем. Не можем да се оплакваме, че има много плодове и след това да не ядем плодове, това е очевидно", каза министърът.

Европа е изправена пред сътресения на пазара на хранителни стоки, след като Русия наложи едногодишно ембарго върху вноса на храни от Европейския съюз и редица други западни държави.

Шмит, който по-късно днес трябва да се срещне с колегите си от Франция и Полша Стефан льо Фол и Марек Савицки, посочи, че търси алтернативни пазари за, например, германски ябълки в Южна Америка и Китай.

"Русия не е единствената страна в света, която има нужда от ябълки", каза той, призовавайки междувременно европейците да ядат плодове "всяка сутрин, пет пъти дневно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 9 години

КЪДЕ СА ЕКОЛОЗИТЕ? Увеличаването на консумацията на ябълки в европа неминуемо ще доведе до увеличаване на емисиите метан отделяни от всеки европеец. Метана е един от газовете с най-голямо влияние върху "глобалното затопляне".

69

Анонимен

преди 9 години

То една френска кралица е викала "яжте пасти", знаем какво и се е случило малко по-късно.

68

Анонимен

преди 9 години

Този като оня български министър председател Попов, дето каза прословутата фраза:"За бога братя, не купувайте!":)

fallback