Сергей Лавров. Снимка: Ройтерс
fallback

Като спекулации определи твърденията, че руски войски се сражават в Източна Украйна, руският външен министър Сергей Лавров.

Oще по темата
"Различни спекулации чуваме не за пръв път, обаче нито веднъж не са ни представили факти", заяви на пресконференция Лавров, цитиран от Интерфакс.

Вчера Москва уведоми Киев с втора нота за намерението си да изпрати в Югоизточна Украйна нова пратка хуманитарна помощ.

Взети са под внимание предложенията на украинците, които вече дадоха принципно съгласие и представиха "съображения за логистиката на втория конвой", съобщи първият дипломат на Русия.

"Имаме общо разбиране как да пратим този втори конвой така, че и сигурността да се гарантира, и товарите да бъдат доставени", каза Лавров.

Единственият начин да бъдат спасени мирните хора в Украйна е бойците на силовите структури да бъдат изтласкани от позициите, откъдето обстрелват градове, заяви той. Така правят според руския министър "опълченците" - проруските сепаратисти в Източна Украйна.

"Когато воюваш за къщите си, за близките си хора, за жените, за децата, значи твоето дело е право и ще победиш", подчерта Лавров.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 9 години

До асдцЯ ПОППРОЧЕТИ ОЩЕ МАЛКО ЗА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.,ВИЖДА СЕ ,ЧЕ ТРУДНО ЧЕТЕШ И ЗАТОВА АЗ МНОГО БАВНО ТИ ПИША

75

Анонимен

преди 9 години

Аз не мога да разбера тия западни медии *** ли са или нас смятат за бавноразвиващи се..Естествено ,че руснаци ще се бият в Донецка област и ще са военни.Това не значи ,че Русия изпраща войска.Все едно аз да отида да се бия за украинската армия.И веднага запада ще пише ли ,че България изпраща войски в помощ на украинската армия. Не че мога да се бия и стрелям,но те и украинците не могат.Истината е ,че много ги е страх от Путин и Русия-МНОГО...

74

Анонимен

преди 9 години

За да бъдем обективни :В бивша руска република където неруски терористи убиват руско население руски самолет е свален с руска ракета, за което се вайка анти -руската хунта, а проруските опълченци са доволни.Те това е!

fallback