Снимка: БТА
fallback

Посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайът обвини Русия, че е пряко замесена в сблъсъците между проруските бунтовници и правителствените сили в източните региони, предаде Франс прес.

Oще по темата

"Все повече руски войски се включват пряко в битките на украинска територия", пише Пайът в Туитър. Той добавя, че Москва вече е пряко замесена в сблъсъците и е изпратила в Източна Украйна най-новата си зенитна система, включваща "Панцир-С1".

Руските власти проверяват медийните съобщения за погребения на парашутисти, убити при сражения в Украйна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

Тези информации "трябва внимателно да бъдат проверени, преди да се правят някакви изводи от тях", добави той.

Независими руски медии съобщиха за тайни погребения на двама парашутисти в Северна Русия, чиито близки твърдели, че покойните са били убити в Украйна, където Русия официално не е изпращала войски.

Според опозиционната телевизия "Дожд", неправителственият Комитет на войнишките майки в Русия е направил списък с имената на 400 войници, ранени или убити в съседната бивша съветска република.

Русия винаги е отричала твърденията на Киев и Запада, че е изпратила бойци да се сражават на страната на сепаратистите в Украйна. Обвиненията бяха подновени тази седмица, когато киевските служби за сигурност арестуваха 10 руски парашутисти на
украинска територия на 20-на километра от границата. Източник от министерството на отбраната увери руските медии, че тези военнослужещи са преминали погрешка границата, припомня АФП.

Евентуалното присъствие на руски войници в Източна Украйна би било недопустимо и неприемливо, заяви френският президент Франсоа Оланд пред посланици на Париж в чужбина, събрани в столицата. Оланд настоя Русия да зачита суверенитета на Украйна и да спре подкрепата си за сепаратистите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 9 години

простено му е ,американец;панцир отдавна не е най новата противовъздушна състема.след нея има още три много по съвършенни които чакат американски летящи ковчези

31

емо

преди 9 години

посланникът на сащ е същият като другите американци лъжец

30

проруска

преди 9 години

Това Порошенко и американците са големи лъжци!!! Те и за самолета врещяха една седмица, ама сега нищо не казват, щото фактите сочат друго.

fallback