Снимка БТА
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че на срещата на върха на ЕС в събота ще се обсъди възможността за нови санкции срещу Русия, след като се появиха информации за навлизането на значителен брой руски войници в Украйна и за настъпление на проруските сепаратисти, предаде Ройтерс.

Oще по темата

"Получихме информация за увеличено присъствие на руски войници, за размирици и ново настъпление на сепаратистите в зони, които досега бяха много спокойни", каза тя на пресконференция след разговори с политически лидери от Балканите.

"Казахме ясно през март тази година, че ако има нова ескалация, ще бъдат обсъдени още санкции. Така че въпросът ще бъде на дневен ред на срещата на върха и ще се наложи да си зададем въпроса как да реагираме", каза тя.
 (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Имани

преди 9 години

ЕЦБ не ПРЕСТАВА да сигналиэира, че не може да се справи сама с въэстановяване на евроэоната, с поддържането на политиката на бюджетни икономии и с ЖЕЛЯЭНАТА КЛЕТКА на институционалния си статут!!! Апропо, Брюксел е МАРИОНЕТКА на САЩ!!!

131

Примляскващ

преди 9 години

Меркел направо си реве да и врътнат кранчето на газта

130

Атакист

преди 9 години

Трябва да изгоним американците от България.Тоя долен и алчен народ освен с кражби и измами с друго не се занимава,а налива пари за удължаване на военните писти в България за да могат да излитат тежки военни американски самолети способни да носят оръжия за масово унищожение към Русия.Нали няма човек който да мисли че изведнъж им е щукнало че в България пистите могат да са по-дълги и дайде да дадем пари да ги удължат.Войната им срещу Русия е в Украйна но искат и в България.Те мразят православните

fallback