Снимка: Reuters
fallback

Бронирана колона и войници е забелязал репортер на Ройтерс близо до руското селище Краснодаровка на около три километра от украинската граница.

Колоната не носи военни обозначителни знаци. Тя се движи на изток, като се отдалечава от границата през откритата степ.

Репортерът съобщава, че колоната се състои от два бронетранспортьора, шест военни камиона и един военен багер.

Войниците в бронетранспортьорите са били с изцапани лица, а един е имал превръзка на лицето. Предното стъкло и фаровете на един от камионите са били разбити и той е бил теглен от втори камион. Всички камиони са били маркирани с бели кръгове.

Oще по темата

Военен хеликоптер Ми-8 с червена звезда е кацнал наблизо, управляван от мъже в камуфлажни облекла без отличителни знаци, допълва репортерът на Ройтерс. Червената звезда обаче е отличителен знак на руската армия, допълва агенцията.

Колоната е забелязана на около 30 км от украинския град Старобешево, за който Киев твърди, че е окупиран от руски части, които помагат на източноукраинските сепаратисти. По пътя от и за Краснодаровка се забелязват и други камиони, всичките маркирани с бели кръгове, някои от които се движат в посока към украинската граница, а други идват оттам.

Много от мъжете в камуфлажни облекла, видени от репортера на Ройтерс откъм руската страна на границата, носят бели ленти на ръцете и краката си, подобно на неидентифицираните въоръжени мъже, които са били забелязани край Старобешево през последните 48 часа.

Запитан от репортера на Ройтерс за значението на белите ленти, един от облечените в камуфлажни костюми мъж обясни: "Това означава, че всичко е наред, че си един от нас." Друг мъж с камуфлажно облекло е казал, че е от руския град Иваново на около 1400 км на север. В Иваново е разположена 98-ма Въздушнодесантна дивизия от руските въоръжени сили. Всички запитани обаче са отказали да отговорят дали са или не са част от руската армия.

Украйна обвинява Русия, че руски войници се бият срещу нейната армия на украинска територия - нещо, което Москва отрича. Украинският Съвет за национална сигурност и отбрана съобщи днес, че граничният град Новоазовск и други райони на юг от Старобешево са под контрола на руски войски.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 9 години

До ЛЕНИНСКАЯ ПРАВДА.....и внуците на Атанаса Манчев ще плуват пак във твоите води......-:)

79

Анонимен

преди 9 години

До ЛЕНИНСКАЯ ПРАВДАТи бил ли си войник бе???? Докато си военен изпълняваш заповеди, нямаш права.

78

ЛЕНИНСКАЯ ПРАВДА

преди 9 години

РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА. # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО КОНТРОЛИРА - ДОРИ И ПУТИН, ДОРИ И НАТО !

fallback