Снимка: Reuters
fallback

Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република в Източна Украйна включват "около 3-4 хиляди руски доброволци", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на Александър Захарченко, премиер на непризнатото формирование.

"Мнозина от тях си заминаха, но повечето останаха", каза Захарченко в обръщение, излъчено по телевизия "Россия 24".

Oще по темата

„Днес ни задават много въпроси как е станало възможно от разпръснати полупартизански отряди армията на ДНР да се превърне в мощна военна организация, способна не само да противостои на украинските въоръжени сили, но и да ги побеждава на бойното поле – каза Захарченко. - В Киев и на Запад повтарят за руско военно нахлуване, за да оправдаят по някакъв начин масовите поражения, които украинската армия търпи повече от месец. Никога не сме крили, че сред опълченците има много руснаци, без чиято помощ щеше да ни е много трудно, щеше да е по-сложно да воюваме“.

Захарченко отбеляза, че сред руските доброволци има много бивши кадрови военни. „Сред нас воюват и настоящи военни, които вместо отпуск пристигнаха при нас, за да се борят за нашата свобода. Това е характерно само за руснаците“, каза той, като припомни за събитията в Сърбия в края на 90-те години.

Захарченко каза също така, че сред доброволците от Русия „за съжаление има и загинали“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен защо пък руснаците да видим от къде са лидерите на СССР в тези години ...сталин - ГрузинецХрушчов - УкраинецБрежнев - Украинеца относно Молотв-Рибентроп се подписва понеже Британия и франция играят на гео политика по отношение на Полша в същото време когато се преговаря с Германиия СССР преговаря и с Британци и французи но те вместо да дадът гаранци теглят дъвката в очакване Хитлер да нападне Полша по бързо следкато узнае че СССР води преговори със западните държави

112

неам думи

преди 9 години

До НФБ България стана много богата и уредена и затова сега обяви Русия за потенциален враг.No brain no pain.

111

мнение12

преди 9 години

До Българин от ОдесаПобеда!

fallback