Снимка: Reuters
fallback

САЩ са обезпокоени от плановете на Русия да изпрати втори конвой с хуманитарна помощ в Украйна, заяви на брифинг говорителят на Държавния департамент Джен Саки, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ние, разбира се, сме притеснени от съобщенията за втори конвой. Всяка нова мисия, предприета без позволението на Украйна, е по същество поредна провокация, която води единствено до ескалиране на напрежението", посочи говорителят.

В интервю за британския вестник "Файненшъл таймс" генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен изрази мнение, че "целият подход на Русия с конвоите служи най-малкото за отвличане на вниманието".

"Не трябва да се изключва възможността така наречените хуманитарни операции да се използват като прикритие за военни намеси", предупреди Расмусен.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Янко

преди 9 години

Госпожице Пейчева, цял свят познава дамата под името Псаки, освен Вас. Ами трябва да ви ограмотяват малко, преди да ви пуснат да се излагате! Псаки стана нарицателно за неграмотна, *** говорителка, даже щяха да й духнат под опашката, но й се размина. Колкото до хуманитарните операции на Русия, ясно е, че каквото и да направи, западняците ще ръмжат и плюят. Няма ненаказано добро! Расмусен да се замисли, какво ще остане от малкото зелено кралство, ако им насадят само две тополи! Жалко!

39

Анонимен

преди 9 години

Нато е терористична организация за държавен тероризъм, която обслужва интересите на малка банда военнопрестъпници, изкукали старци, банкери до един еврей фашисти. Всички тези кръвожадни убиици на деца и мирни хора трябва и ще бъдат съдени за престъпления срещу човечеството и ще бъдат осъдени на смърт, за назидание на идните поколения.

38

men

преди 9 години

джанкис гоу хоум. голем страх от руските консерви ей... ако почнат да прелитат балистични ракети не ми се мисли кво ше става. американците и *** им пионки с продънените от войни и банкстърски оргии и кражби джебчета не могат се напънат един камион хуманитарна да изпратят или просто искат да уморят възстанниците от глад у студ. долу мамун обонго, баба шмеца, английското педи и мекия френски ... жабок с многото либовници.

fallback