Снимка: Reuters
fallback

Израел ще продължи военните си операции срещу Хамас в ивицата Газа, докато възстанови своята сигурност. Това обяви днес премиерът на страната Бенямин Нетаняху, предаде Франс прес.

Операцията "Защитно острие", започнала на 8 юли, "ще продължи, докато постигне целта си, това може да отнеме време", каза в Тел Авив министър-председателят.

Нетаняху неведнъж е заявявал, че целта на "Защитно острие" е да ликвидира заплахата откъм ивицата Газа - както атаките през трансграничните тунели, така и ракетните пускове на палестинците срещу израелската територия. Днес отново бяха изстреляни ракети, посочва агенцията. Израел пък продължи да нанася въздушни удари.

"Хамас в момента плаща и ще продължи да плаща скъпо своите престъпления", заяви Нетаняху. Той призова всички жители на Газа да напуснат незабавно районите, откъдето Хамас води "терористичните си действия" срещу еврейската държава, защото "всички тези места са мишени" за израелските войски.

"Няма и няма да има никаква безнаказаност за когото и да било, стрелял по израелски граждани, и това важи за всички сектори и всички граници", предупреди той, говорейки според АФП за ракетите, изстрелвани от Ливан и Сирия от снощи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

.

преди 9 години

А като падне САЩ един ден къде ще бягат чиф-модераторска цензура-четата?

20

муспи

преди 9 години

Каква божия майка еврейка, какъв еврейски народ!!! По тези места винаги са живяли диваци както и сега, никога не е имало соломонови и давидови империи, никога не е имало еврейско робство и изход с моше - всичко е от епос на друг народ, предполага се Балкански защото по него време няма кой друг. Библията е пренаписвана всяко поколение от рабитата че вече сами й вярват. Разкопали са цялия изсраел да търсят следи от великия изсраил - два камъка един върху друг не са открили. Това са хазари, тюрки!

19

Пешо Талибанина

преди 9 години

God bless Israel! Forever and ever!

fallback